mBIT in het Hof van Eden

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 14:01

mBIT-training in het Hof van Eden van Tanzania

 

Onlangs heb ik een opmerkelijke reis gemaakt naar Tanzania voor een intensieve mBIT-training, waarbij acht leiders in hun vakgebied leerden werken met hun hoofd, hart en buikbrein. Gedurende vier dagen in een prachtige tuin die leek op de Hof van Eden, hebben ze stap voor stap diepere verbindingen gemaakt in zichzelf, waardoor ze echt weer leerden te voelen wat werkelijk belangrijk is. Deze transformatie heeft niet alleen invloed op hun zakelijke leven, maar ook op andere aspecten van hun leven, vooral in hun relaties met dierbaren. Waarom deze training zo bijzonder is, ligt niet alleen aan de rijke inhoud en het diepgaande karakter ervan, maar ook aan de magie van Tanzania, dat een speciale plek in mijn hart heeft en waar het nastreven van dit soort transformaties op het Afrikaanse continent een wezenlijk onderdeel van mijn levensdoel is.

 

Hoofd, Hart en Buik: Een Holistische Benadering

mBIT staat voor meervoudige breinintegratietechnieken. Het idee erachter is eenvoudig maar krachtig: ons brein bestaat niet alleen uit het denkende hoofdbrein, maar ook uit een emotioneel hartbrein en een instinctief buikbrein. Elk van deze breinen heeft zijn eigen wijsheid en intelligentie, en door ze in harmonie te laten samenwerken, kunnen we betere beslissingen nemen, diepere verbindingen maken en inzicht krijgen in wat ons echt drijft.

 

De Reis Naar Binnen

Gedurende de vier intensieve trainingsdagen hebben de deelnemers geleerd hoe ze deze drie breinen kunnen synchroniseren en benutten. Ze begonnen langzaam maar zeker steeds dieper naar binnen te gaan, en daardoor werden ze zich bewust van hun eigen overtuigingen, emoties en instinctieve reacties. Dit proces opende de deuren naar hun diepste waarden en verlangens. Ze begonnen te begrijpen wat werkelijk belangrijk voor hen was, en dit inzicht heeft een transformerend effect op hun leven.

 

Verbinding met de Natuur

Het feit dat we deze training in een prachtige tuin hebben gedaan, omringd door weelderige natuur, voegde nog een extra dimensie toe aan de ervaring. De Garden of Eden-achtige omgeving in Arusha bood een perfecte setting om dieper contact te maken met onszelf en de wereld om ons heen. De geluiden van vogels, de geur van bloemen en de aanwezigheid van bomen en planten droegen bij aan de algehele sfeer van rust en harmonie. Tanzania is een land dat de thuisbasis is van enkele van de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld, zoals de Serengeti en de Kilimanjaro. Deze plek heeft een unieke energie die de transformatieprocessen die tijdens de training plaatsvonden, versterkte. Werken aan het ontsluiten van hun volledige potentieel in zo'n betoverende omgeving was een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

 

De Impact van mBIT op Leiderschap en Leven

Na de training merkten de deelnemers al snel veranderingen op in hun leven. Ze voelden zich meer ontspannen, liefdevoller en krachtiger in staat om de dingen te doen die ze echt wilden doen. Dit heeft niet alleen invloed op hun zakelijke beslissingen en leiderschapskwaliteiten, maar ook op hun relaties met hun geliefden. Ze begonnen dieper te luisteren, empathischer te zijn en meer in overeenstemming te handelen met hun waarden.

 

Deze mBIT training in Tanzania heeft niet alleen de deelnemers getransformeerd, maar heeft ook mijzelf en mijn verbinding met dit prachtige land opnieuw verdiept. Het is een herinnering aan de kracht van een holistische benadering van persoonlijke ontwikkeling en het belang van in contact staan met onze hoofd-, hart- en buikbreinen. De impact van deze reis zal nog lang doorwerken, niet alleen in het leven van de deelnemers, maar ook voor iedereen die door deze deelnemers geinspireerd zal worden en in aanraking komt met deze materie.

 

De volgende mBIT Training in Tanzania is in de maak. Je kunt altijd je interesse opgeven om mee te doen. Dan neem ik contact met je op en kijken we wat past voor jou.